2012 m. birželio 25 d., pirmadienis

Krevetės su aštriu padažu






  • 1 arb. šaukštelis druskos
  • 1 vnt. raudonoji paprika
  • 1 vnt. čili pipiriukas
  • 3-4 skiltelių česnako
  • 0,5 kg šaldytų krevečių
  • 300 ml pomidorų tyrės
  • 1 valg. šaukštas baziliko žalio
  • 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus

    Krevetės su aštriu padažu  gaminimas :

    Ant šlakelio alyvuogių aliejaus pakepiname smulkiai pjaustytą česnaką, papriką kubeliais bei chili pipiriuką (sėklytes išėmiau, nes ir taip pakankamai aštru). Kai viskas gražiai apkepa supilam pomidorų tyrė ir  3 min. patroškinam,kad pomidorų tyrė šiek tiek sutirštėtų, įberiam druskos ir sudedam atšildytas, nuplautas ir nuvarvintas krevetes. Jų neverdam, tik ant silpnos ugnies leidžiam joms sušilti ir prisigerti padažo aromato. Nereikia krevečių virti, kepinti ar skrudinti, nes jos jau buvo virtos prieš sušaldymą, jei dar kartą termiškai jas apdorosim, jos susitrauks ir taps guminės.
    Krevetes su padažu supilam į dubenėlį, apibarstom smulkintais bazilikais arba petražolėm ir patiekiam su pjaustytu prancūzišku batonu.  Skanaus ;) P.s. labai tinka prie vyro arba alaus;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą