Ananasų tortas
Skanaus;)
Biskvitui:
1 kiaušinis
35 gr. miltų
45 gr. cukraus
15 gr. aliejaus
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių
Varškės kremui:
4 po 100 gr. saldūs varškės sūreliai (labai tinka "Mūsų" vaniliniai sūreliai)
200 gr. 35 % grietinėlės
50 gr. cukraus
15 gr. želatinos
Juodųjų serbentų užpilui:
200 gr. juodųjų serbentų (aš naudojau šaldytus)
60-100 gr. cukraus (pagal skonį)
10 gr. želatinos
2 v.š. vandens.
Biskvitas.
 Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame, kol masė padvigubės. 
Plakdami pilame aliejų. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su 
kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Į 20 cm. 
formą nuimamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir 
kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min.  Atvėsiname, nuimame
 kepimo popierių. 
Varškės kremas. 
Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į 
dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir 
maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą. Želatiną ištirpiname ant 
nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Dedame į formą 
biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol 
sustings.
Mangų želė .Paprasčiausiai pasigaminame želę pagal instrukciją ir šiek tiek ją atvėsinus pilame ant torto. Kai želė sustingsta tuomet dedame pjaustytus ananasus.Skanaus;)
 
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą