Ananasų tortas
Skanaus;)
Biskvitui:
1 kiaušinis
35 gr. miltų
45 gr. cukraus
15 gr. aliejaus
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. kepimo miltelių
Varškės kremui:
4 po 100 gr. saldūs varškės sūreliai (labai tinka "Mūsų" vaniliniai sūreliai)
200 gr. 35 % grietinėlės
50 gr. cukraus
15 gr. želatinos
Juodųjų serbentų užpilui:
200 gr. juodųjų serbentų (aš naudojau šaldytus)
60-100 gr. cukraus (pagal skonį)
10 gr. želatinos
2 v.š. vandens.
Biskvitas.
Kiaušinius su cukrumi ir vanilinu plakame, kol masė padvigubės.
Plakdami pilame aliejų. Tuomet po truputį beriame persijotus miltus su
kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps vientisa. Į 20 cm.
formą nuimamais kraštais tiesiame kepimo popierių. Pilame tešlą ir
kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsiname, nuimame
kepimo popierių.
Varškės kremas.
Želatiną užpilame 45 ml. šalto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Sūrelius dedame į
dubenį. Išmaišome iki vientisos masės, atsargiai dedame grietinėlę ir
maišome, kol gausime vientisą, lygų kremą. Želatiną ištirpiname ant
nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Dedame į formą
biskvitą ir užpilame ant jo varškės kremą. Statome į šaldytuvą, kol
sustings.
Mangų želė .Paprasčiausiai pasigaminame želę pagal instrukciją ir šiek tiek ją atvėsinus pilame ant torto. Kai želė sustingsta tuomet dedame pjaustytus ananasus.Skanaus;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą