2012 m. liepos 2 d., pirmadienis

Mieliniai blynai su rūgštynėmis



 Reikės:
1 stiklinės pieno
2 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
10 g mielių (sausų)
1/2 stiklinės aliejaus tešlai
1 kg miltų
150 g rūgštynių lapelių
žiupsnelis druskos
aliejaus kepimui

Gaminimas:

Ištirpinti mieles su puse stiklinės šilto pieno, įmaišyti šaukštą cukraus, du šaukštus miltų ir išmaišius palikti mišinį kilti.
Į atskirą indą persijoti miltus, įmušti kiaušinius,įberti šiek tiek druskos,supilti aliejų,likusį pieną ir pakilusią tešlą ir gerai išminkykite. Po  pusvalandžio iš naujo išminkykite ir palaukite kol vėl pakils.
Susismulkinkite rūgštynes ir sumaišykite su cukrumi. Iš tešlos formuokite paplotėlius, per vidurį dėkite įdaro,o laisvuosius kiekvieno paplotėlio kraštus suspauskite. Įdarytus paplotėlius kepkite keptuvėje, įkaitintame aliejuje. Patiekite karštus su grietine.

Skanaus;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą