Libanietiška agurkų sriuba
Reikės:
2 nedidelių svogūnų
30 g sviesto
2 skilt. česnako
3 agurkai
300 g daržovių sultinio
500 ml kefyro
1/2 citrinos
1 sauja krapų
druskos
1 agurko
Gaminimas:
Svogūnus smulkiai susismulkiname,ir dedame į keptuvę,į ištirpintą ir pakepiname kartu su spaustu česnaku,bet neperkepiname.:) Agurkus nusilupame ir stambiai supjaustome griežinėliais,beriame prie svogūnų ir šiek tiek patroškiname.:) Kitame puode pasiruošiame daržovių sultinį ir į jį pilame iš keptuvės svogūnus ir agurkus ir pakaitiname ant silpnos ugnies apie dešimt minučių. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
Kai sriuba atvėsta pilame į dubenį,į ją pilame kefyrą,spaudžiame citrinos sultis,beriame pagal skonį druskos,kapotų krapų saują ir vieną šviežią tarkuojame agurką.:)
Ši sriuba kaip tik tiks karštą dieną,čia panašiai kaip mūsų šaltibarkščiai,bet kadangi man jie asmeniškai pabodę,tai štai ieškojimai,tikrai skanu ir verta pabandyti pasigaminti:)
Skanaus;)
Reikės:
2 nedidelių svogūnų
30 g sviesto
2 skilt. česnako
3 agurkai
300 g daržovių sultinio
500 ml kefyro
1/2 citrinos
1 sauja krapų
druskos
1 agurko
Gaminimas:
Svogūnus smulkiai susismulkiname,ir dedame į keptuvę,į ištirpintą ir pakepiname kartu su spaustu česnaku,bet neperkepiname.:) Agurkus nusilupame ir stambiai supjaustome griežinėliais,beriame prie svogūnų ir šiek tiek patroškiname.:) Kitame puode pasiruošiame daržovių sultinį ir į jį pilame iš keptuvės svogūnus ir agurkus ir pakaitiname ant silpnos ugnies apie dešimt minučių. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
Kai sriuba atvėsta pilame į dubenį,į ją pilame kefyrą,spaudžiame citrinos sultis,beriame pagal skonį druskos,kapotų krapų saują ir vieną šviežią tarkuojame agurką.:)
Ši sriuba kaip tik tiks karštą dieną,čia panašiai kaip mūsų šaltibarkščiai,bet kadangi man jie asmeniškai pabodę,tai štai ieškojimai,tikrai skanu ir verta pabandyti pasigaminti:)
Skanaus;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą