Braškių pyragaičiai
Biskvitas:
1 kiaušinis
70 gr. cukraus
0,5 a.š. vanilinio cukraus
80 gr. miltų
1 v. š. pieno
1 v. š. aliejaus
0.5 a.š. kepimo miltelių
Kremas:
100 ml. jogurto be priedų
2 po 100 gr. saldūs "Mūsų" vaniliniai varškės sūreliai
200 ml. grietinėlės 35 % riebumo
50 gr. cukraus
100 gr. trintų šaldytų braškių
20 gr. želatinos
Želė sluoksnis:
pakelis braškių želė
150 gr. trintų šaldytų braškių
300 ml. vandens
Biskvitas.
Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi mikseriu didžiausiu
galingumu, kol masė padvigubės ir taps grietinės tirštumo. Atsargiai
įmaišome su kepimo milteliais persijotus miltus. Maišome, kad neliktų
sausų miltų gumulėlių. Įmaišome pieną ir aliejų. Maždaug 18 x 24 cm.
kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Supilame tešlą ir kepame 180 C
orkaitėje apie 15 min. Patikriname biskvitą mediniu pagaliuku. Jei
pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitą paliekame formoje
atvėsti.
Kremas. Želatiną užpilame 100
ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Blenderiu iki
vientisos masės išplakame jogurtą, cukrų ir trintas braškes. Dedame
sūrelius, gerai išmaišome. Grietinėlę išplakame iki standumo ir
atsargiai sumaišome su jogurtine mase. Išbrinkusią želatiną ištirpiname
ant silpnos ugnies, atvėsiname ir supilame į kremą. Viską išmaišome.
Kremą pilame ant formoje esančio biskvito ir laikome šaldytuve, kol
sustings. Stingsta pakankamai greitai.
Želė sluoksnis.
Pakelį želė ant vidutinės ugnies ištirpiname 300 ml. vandens. Į karštą
želė sudedame trintas braškes. Išmaišome, ir pastatome šaltai, kad
atvėstų. Atvėsusią želė šaukštu supilame ant kremo ir stingdome
šaldytuve. Kai sustingsta - supjaustome norimos
formo pyragaičiais.
Skanaus;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą