2012 m. rugpjūčio 26 d., sekmadienis

Mangų panna cotta su braškių šerbetu

Reikės:

 1 1/2 arbt.škt. želatinos grūdelių
200 ml vandens
1 prinokusio mango
200 ml grietinįs(gali būti riebesnė,taip pat ir liesesnė)
100 g curaus
200 g natūralaus jogurto

Šerbetui:

 250 g braškių
70 ml vandens
100 g cukraus
1 vnt citrinos
 
Gaminimas:

 Želatiną užpilame 150 ml šalto vandens ir leidžiame išbvringti. Mangą nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Po to mango gabalėlius dedame į nedidelį indelį, užpilame 50 ml vandens ir lengvai penkias minutes patroškiname.Tada sutriname maisto smulkintuve iki skystos tyrelės. Grietinėlę sumaišome su cukrumi ir lengvai pakaitiname,bet neužverdame.Želatina turėtų būti jau išbrinkusi, j...
ą pamaišome ir supilame į grietinėlę,palaikome ant ugnies keletą minučių,kad želatina ištirptų.Mangų tyrelę sumaišome su jogurtu ir per sietelį supilame grietinėlę su želatina ir viską išmaišome.Gautą masę išpilstome į indelius ir uždengiame maistine plėvele ir paliekame šaldytuve per naktį.
Gaminame šerbetą:Braškes sutriname maisto smulkintuve iki tyrės.Vandenį sumaišome su cukrumi ir užverdame.Gauname cukraus sirupą.Į braškių tyrę išspaudžiame vienos citrinos sulčių ir supilame cukraus sirupą,išmaišome.Pilame į indą ir dedame į kamerą,po poros h pabadome šakute ir pamaišome ir toliau paliekame šalti.Planuodami patiekti desertą bent prieš pusvalandį iš šaldytuvo išimkite "panakotą",kad truputį sušiltų ir sušvelnėtų.Prieš penkioliką minučių iš šaldytuvo išimame šerbetą ir į kiekvieną mangų "panakotą" įdedame po šaukštą braškių šerbeto.
 


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą