2012 m. rugsėjo 24 d., pirmadienis

Žemaičių blynai

Reikės:

 1 kg bulvių virtų
8 škt.valg. krakmolo arba miltų
1 vnt svogūnas
300 g faršo
prieskonių įvairiausių

Gaminimas:

 Virtas,atvėsusias bulves nusilupame ir sumalame miesmale,beriame druskos,mušame vieną kiaušinį,beriame miltus arba krakmolą ir gerai masę išminkome.Tuomet ruošiame faršą-jį pakepiname su svogūnų ir pasirinktais prieskoniais,bei leidžiame atvėsti.Tuomet imame bulvių masės formuojame rutulius dedame įdaro ir pasidarome norimos žemaičių blynų formos,bei kepame įkaitintuose riebaluose.Patiekiame su grietine ir pomidorų padažu.

Skanaus ;)


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą