2012 m. spalio 24 d., trečiadienis

Kepta lašiša

Reikės:

700 g lašišos filė
0,25 puodelio sojos padažo
1 skiltelė česnako (smulkiai supjaustyta)
2 šaukštai sezamo aliejaus
1 šaukštelis vyno acto
1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
3 šaukštai pakepintų sezamo sėklų
Druska
Pipirai


Gaminimas:

Įtrinti lašišą druska ir pipirais. Palikti šaltytuve 30 min - 4 h.
Sumaišyti likusius ingredientus ir užpilti du šaukštus šio mišinio ant lašišos. Toliau lašišą laikykite šaldytuve 4 - 8 h. Tuomet nušluostykite visą dėgmę nuo lašišos, kad ji būtų bent apysausė, ir įtrinkite aliejumi. Lašišą galite kepti orkaitėje arba grilyje. Įpusėjus kepimui, užpilkite šiek tiek anksčiau paruošto mišinio.
P.S. patiekiau su virtais ryžiais ir burokėlių salotomis.:)

Skanaus ;)




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą