2012 m. lapkričio 25 d., sekmadienis

Kepta višta

Reikės:

1 nedidelė višta
citrinos
žiupsnelis juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
1 šaukštas majonezo
 skiltelelės česnako
šakelė rozmarino
4 šaukštai alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

PASIRUOŠIMAS: Vištą pamarinuojame iš vakaro tokiu mišiniu: druska, juodieji pipirai, rozmarinas, truputį citrinos sulčių, smulkintos česnakų skiltelės, alyvuogių aliejus. Šiuo mišiniu įtriname vištą ir paliekame šaltai marinuotis per naktį.

PRIEŠ KEPANT:

įdėkite citriną į verdantį vandenį ir palaikykite 1 minutę. Tada citriną nestipriai subadykite peiliu, kad galėtų išbėgti sultys ir įdėkite į vištos vidų.

Vištą įdėkite į kepimo rankovę ir aplink ją išdėliokite bulves. Galima įdėti plautas ir skustas morkas, padalintas į 2-3 dalis. Iškepusios bus puikus garnyras kartu su bulvėmis. Kepkite vidutinėhe temperatūroje, kol višta gražiai paruduos.
Patiekti su keptais obuoliais :)


SKANAUS;)
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą