Reikės:
140 g sviesto
200 g medaus
200 g rudojo cukraus
1,5 arbat. škt. imbiero miltelių
1 arbat. škt. maltų gvazdikėlių
2 arbt. škt. cinamono
400 g miltų
1 arbat. škt. kepimo miltelių
1 arbat. škt. kardemono
šiek tiek druskos.
Gaminimas:
Sviestą dedame į puodą ir jį tirpdinam, greta krečiame medų, beriame cukrų,imbiero miltelius, gvazdikėlius,cinamoną,kardemoną. Sirupą užviriname ir padeda,kad atvėstų.
Kai sirupas atvėsta įmušame vieną kiaušinį ir viską gerai išmaišome, tuomet beriame druską,miltus sumaišytus su kepimo milteliais,viską gerai išminkome ir tešlą paliekame šaldytuve valandai laiko.
Kai tešla atšąla,ją imama - kočiojame ir formuojame sausainius. Kepame 180-190 laipsn. 10-15 min.
Skanaus ;)
P.s. šie imbieriniai sausainiai pradžiugins artimųjų širdis,nes kuo puikiausias priedas bus prie dovanų.;) Ačiū mūsų Beatai už nuotabų receptuką. Sausainiai be galo skanūs,tiesiog tirpstantys burnoje. ;)
140 g sviesto
200 g medaus
200 g rudojo cukraus
1,5 arbat. škt. imbiero miltelių
1 arbat. škt. maltų gvazdikėlių
2 arbt. škt. cinamono
400 g miltų
1 arbat. škt. kepimo miltelių
1 arbat. škt. kardemono
šiek tiek druskos.
Gaminimas:
Sviestą dedame į puodą ir jį tirpdinam, greta krečiame medų, beriame cukrų,imbiero miltelius, gvazdikėlius,cinamoną,kardemoną. Sirupą užviriname ir padeda,kad atvėstų.
Kai sirupas atvėsta įmušame vieną kiaušinį ir viską gerai išmaišome, tuomet beriame druską,miltus sumaišytus su kepimo milteliais,viską gerai išminkome ir tešlą paliekame šaldytuve valandai laiko.
Kai tešla atšąla,ją imama - kočiojame ir formuojame sausainius. Kepame 180-190 laipsn. 10-15 min.
Skanaus ;)
P.s. šie imbieriniai sausainiai pradžiugins artimųjų širdis,nes kuo puikiausias priedas bus prie dovanų.;) Ačiū mūsų Beatai už nuotabų receptuką. Sausainiai be galo skanūs,tiesiog tirpstantys burnoje. ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą