2013 m. vasario 8 d., penktadienis

Libanietiškas Basbousa

Reikės:

1 1/2 puodelio manų kruopų
1/2 puodelio miltų
1/2 puodelio cukraus
1 kepimo miltelių arbt.škt
3/4 aliejaus  valg.škt
1/2 puodelio pienos


Sirupui:

1 puodelis vandens
1 puodelis cukraus
1 vnt citrinos

Puošimui:

Migdolų

Gaminimas:

Sirupą užvirinti. Tuo tarpu nusiplikyti riešutus, nuimti odeles.

Iš tešlos ingridientų pasidaryti tešlą, viską gerai išmaišyti.

Supilti į skardą tešlą ir viršį peiliu  padaryti rombus, į jų vidurį dėti po riešutą ir kepti 180 laips. 30 min, po to dar kartą su peiliu pjauti rombus ir apipylus sirupu kepti dar 15 min.

Skanaus ;)






 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą