2013 m. vasario 8 d., penktadienis

Samosis

Samoso labai populiarus indiškas užkandis. Tai aliejuje virtas trikampio formos pyragėlis, paprastai įdarytas daržovėmis. Iš tiesų samosa yra čeburėko giminaitė, bet iš tolimesnių rytų. Tešla irgi panaši į čeburėkų. Anglijoje samosų galima nusipirkti beveik bet kurioje parduotuvėje, kaip Lietuvoje koldūnų. :)

Tešlai reikės:

500 g miltų
350 ml šilto vandens
1 kupino arbat škt druskos
3 valg škt aliejaus

Gaminimas:

Į šiltą vandenį suberti druską ir įpilti aliejų, išmaišyti ir užpilti ant miltų. Iš pradžių pamaišyti šaukštu, paskui jau viską rankomis gerai išminkyti. Išminkytą tešlą palikti pasistovėti, kol pasiruošime įdarą.:)

Įdarui reikės:

1 vidutinio dydžio svogūno
2-3 šakštų aliejaus
2 vidutinio dydžio bulvių
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 sauja razinų
5 skiltelių česnako
1 arbt. škt. malto imbiero
1 arb. škt. aitriosios paprikos
1 arb. škt. kumino sėklyčių
1 arb. škt kario
1 arb. škt. maltos kalendros
0,5 citrinos sulčių
truputį vandens

Gaminimas:

Pasiruoškite keltuvę su dangčiu.Nulupkite bulves,susipjaustykite jas kuo smulkiau, taip pat ir svogūną. Į keptuvę pilti aliejų, berti svogūnus ir kepinti kol jie suminkštės, kai jis šiek tiek suminkštėja berti visus išvardintus prieskonius ir būtinai įpilti šiek tiek vandens ir viską ant nedidelės ugnies pakaitinti apie dešimt minučių. Beriame smulkintas bulves ir dar pakaitiname apie dešimt minučių. Kai bulvės suminkštėja beriame žirnelius ir razinas. Tegul toliau viskas troškinasi apie dešimt minučių. Po to įspaudžiame citrinų sulčių ir pastatome įdarą,kad šis atvėstų.
Ruošiamės tešlą, išsikočiojame norimo dydžio formas, dedame įdarą užlankstome ir verdame įkaitintame aliejuje-puode.

Šis užkandis puikiai tiks su natūralaus jogurto padažu, česnakais ir žalumynais.

Skanaus;)



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą