2013 m. vasario 8 d., penktadienis

Įdaryti baklažanai

Reikės:

Baklažanas 1 vnt.
Nedidelis svogūnas 1 vnt.
Morka (didelė) 1 vnt.
Česnakas 2 skilt.
Pomidorų padažas 3 valg. šaukšt.
Malta mėsa 250 g
Fermentinis tarkuotas sūri 50 g
Aliejus kepimui g
Druska ir pipirai pagal skonį
Smulkintos šviežios petražolė 1 sauja

Gaminimas:


Baklažaną perpjauti pusiau ir išskobti viduriuką. Palikti maždaug 0,3 cm storio baklažano minkštimo prie odelės. Išskobtą baklažano minkštimą supjaustyti kubeliais. Sutarkuoti morką. Svogūną ir česnaką pjaustome kubeliais ir šiek tiek pakepiname, tada dedame baklažano minkštimą ir morkas. Viską pakepti apie 10 minučių. Mėsą paskaniname prieskoniais ir kepame atskirai keptuvėje apie 10 minučių. Kai mėsytė iškepa, sudedame pomidorų padažą, troškintas daržoves ir smulkintas petražoles. Viską gerai išmaišome ir patroškiname kelias minutes. Šį įdarą dedame į išskobtas baklažano puseles ir kepame orkaitėje apie 20 minučių, tuomet pabarstome baklažanus tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame apie 5 minutes, kol sūris gražiai išsilydys.

Skanaus;)




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą