2013 m. kovo 19 d., antradienis

Dangiškas datulių pyragas

Reikės: 

200 g džiovintų datulių be kauliukų
1 arbat. škt. nubrauktas sodos
150 ml verdančio vandens
150 g minkšto kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
2 vnt kiaušiniai
170 g miltų
1 vnt apelsino
1 saujelė migdolų riešutų
1 arbat. škt. kepimo miltelių


Gaminimas:

Visų pirma reikia susiminkštinti ir atvėsinti datules. Tad užverdame vandenį su soda, tuomet beriame datules ir jas paverdame apie penkias minutes vis pamaišant ir prižiūrint, kad neištižtų. Po penkių minučių atsargiai jas išgraibstome ir sudedame į lėkštę, kad atvėstų kol pasiruošime pyragui viską. :)
Sviestą plakame mikseriu iki baltų putų, tuomet beriame cukrų ir gerai išplakame, tarkuojame apelsino žievelę į masę (tik stengtis reikia,kad apelsino baltymo nuo žievės nepatektų, nes jis suteikia kartumo). Beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, viską gerai išmaišome, galiausiai krečiame atvėsusias datules ir atsargiai viską išmaišome. Pasiruošiame skardą, išsitepame riebalais, krečiame į ją tešlą. Kepame 180 laips. 60min.

Skanaus;)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą