2013 m. kovo 19 d., antradienis

Grikių pyragas su rugine plutele

Reikės:

120 g kvietinių miltų
80 g ruginių miltų
1 arbat. škt. druskos
100 g sviesto
6-7 valg. škt vandens

Įdarui reikės:

200 g virtų grikių
20 g sviesto
1 vnt nedidelio svogūno
50 g rūkytos šoninės
150 g marinuotų žirnelių
150 ml pieno
1 sauja petražolių
2 vnt kiaušinių

Gaminimas:

Miltus berti į dubenį: kvietinius ir ruginius, į juos įtarkuoti stambiai sviestą ir padaryti didelių gabalų trupinius, tuomet pilti vandenį ir gerai išminkyti. Imti lentelę, apibarstyti miltais ir kočioti paruoštą tešlą. Skardą pasiruošti ir išsitepti riebalais, tuomet įkloti iškočiotą tešlą, gražiai sutvarkyti kraštus,kas nereikalinga - nupjaustyti, tešlos dugną subadyti šakute, kad kepant orkaitėje ji neiškiltų ir neiškiltų joks burbulas,kepti 190 laips. 25-30 min.
Kol tešla kepa, išsivirti grikius. Susipjaustyti šoninę, susismulkinti svogūną ir pakepinti su sviestu keptuvėje. Tuomet įberti druskos, prieskonių, žirnelius ir jau išvirtus grikius, viską dar pakepinti.
Ištraukti iš orkaitės iškeptą tešlą ant jos krėsti mūsų paruoštą įdarą, o ant jo pilti plakinį. (kiaušinius silpnai paplakti su pienu ir petražolėmis)


Skanaus;)




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą