2013 m. kovo 19 d., antradienis

Troškinta vištiena su ryžiais

Reikės:

3 vnt vištienos filė gabalėlių
1 vnt raudonosios paprikos
1 vnt didelės morkos
1 vnt svogūno
3 vnt pomidorų
2 stk ryžių
4 valg škt sviesto
prieskoniai
prieskoninės žolelės
druska
pipirai

Gaminimas:

Vištienos file susipjaustome juostelėmis ir perpus... Pagardiname prieskoniais, užpilame šiek tiek aliejaus ir paliekame šaldytuve - pasimarinuoti.
Morką susipjaustome smulkiais kubeliais ir ją pakepiname, prie jos beriame smulkintą svogūną ir kepiname kartu. Papriką, bei pomidorus taip pat pjaustome kubeliais, o kai morkos su svogūnu pasikepina, beriame pomidorus su paprika ir dar šiek tiek pakepiname. Beriame prieskonines žoleles, druską,pipirus ir tuomet krečiame mūsų paruoštą vištienos filę, uždengiame dangčiu ir paliekame torškintis.

Į kitą keptuvę dedame sviestą, jį ištirpdiname, beriame ryžius ir kepiname, kol paruduos. Tuomet parudavusius ryžius pilame į puodą, beriame druskos ir užpilame vandeniu juos,kad apsemtų ir virš ryžių maždaug būtų dviejų pirštų aukštis daugiau ir verdame.

Išvirtus ryžius gražiai dedame į lėkštę, o ant jų kruopščiai dedame troškintą vištieną su daržovėmis.

Skanaus;)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą