2013 m. kovo 24 d., sekmadienis

Trupininis pyragas su kondencuotu pienu

Reikės:

0,5 kg kvietinių miltų
220 g margarino
1 vnt kiaušinis
2 valg. škt. grietinės
druska

1 vnt skardinė kondencuoto pieno
4 valg. škt. kokoso drožlių
4 valg. škt. citrinos sulčių

Gaminimas:

Miltus persijoti iškart į dubenį, dėti pjaustytą margariną, įmušti kiaušinį, bei įberti druskytės ir viską gerai minkyti. Minkymas užtrunka maždaug penkioliką minučių. Išminkytą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir kišti į kamerą, kad tešla gerai sušaltų ir palaikyti apie pusvalandį.
Tuomet ištraukus tešlą iš kameros tarkuoti pačia stambiausia tarka ir pasiruošti trupinius. :) Į skardą kloti kepimo popieriaus ir berti tarkuotą tešlą, bet jos berti po nedaug, trupinius kepsime orkaitėje 190 laips. 5-10 min.
Iškeptus trupinius visus beriame į puodą, palaukiame kol atvės. Tuomet beriame kokoso drožles, pilame citrinų sultis ir kondencuotą pieną ir gerai išmaišome. Visą masę krečiame į maistinį maišelį, pasidarome norimą formą pyragą ir paslegiame, įkišant į šaldytuvą, ten laikome jį parą laiko, kad gerai sustingtų.

Skanaus ;)





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą