2009 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Maltos mėsos ir bulvių apkepas



Šiandien kažkaip tokia diena, kai daug gaminau saldumynų.:) Cha sakysite ir vėl ji apie saldumynus, kaip jai tai nepabodo.:D Gerai šiek susikaupimo, jei rimtai tai pažvelgus į šaldytuvą, pamačiau, jog turiu faršo ir kažkaip pagalvojau hmm kotletukai nusibodę, noriu kažko naujo... Ir štai jum puikus receptas, neatsibodęs, gardus, beje po vakarienės neliko nei truputį jo. :) Tikrai skanus šeimyna gyrė.:)

Reikės:

Svogūnų 2 vnt
Maltos mėsos 250 g
Kiaušinių 2 vnt
Druskos ir pipirų pagal skonį
Virtų bulvių su lupenomis 1 kg
Sviesto 2 škt.
Grietinės 1/4 l
Fermentinio sūrio 100 g
Žiupsnelio džiovintų česnakų miltelių


Paruošimo būdas:

Svogūnus nulupti, supjaustyti mažais kubeliais, suberti į dubenėlį su malta mėsa, įmušti kiaušinius ir pagardinti druska bei pipirais. Išminkyti faršą.
Bulves nulupti lupenas (išvirtos ir atvėsusios turi būti). Supjaustyti griežinėliais. Sviestu ištepti karščiui atsparų indą. Sudėti pusę bulvių, suversti maltą mėsą, o apkepo viršų apdėti likusiomis bulvėmis.
Grietinę suplakti su tarkuotu sūriu, česnakų milteliais, druskyte, pipirais ir šiuo plakiniu užpilti apkepą.
Kepti ant vidurinio įkaitintos orkaitės įtvaro, kol apkepas gražiai pagels. 175 laips., 50 min.

Šis apkepas - pigus valgis visai šeimai. Šiam patiekalui labiausiai tinka miltingos bulvės. Kmynų nuovire išvirtas bulves su lupenomis nulupti dar karštas,o pjaustyti griežinėliais kai atvės - tada griežinėliai nesutrupės.

Patarimas

Apvirti kelis kopūsto lapus ir dėti tarp maltos mėsos ir bulvių sluoksnių.

Priedai prie šio gaminio gali būti lapinės salotos su grietinės padažu arba šviežių kopūstų salotos, bet skanu ir be priedų.

SKANAUS ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą