2009 m. lapkričio 3 d., antradienis

Prancūziški morengai;)


Hmm... Ilgai su kolege Gintare diskutavome prancūziškus morengus Macarons ir ką jūs manote, nutarėme bandyti ir kepti... Kaip manote ar mum pavyko?? Iš esmės pavyko, nes išsikepėme nuostabius morengus, kurių skonis nenupasakojamas, skonis iš neišpasakytų, nuostabus,mmmm.....:) Bet visgi reikia pripažinti pirmas blynas prisvilęs, na ką nieko nepadarysi, bet visgi rankų nenuleisiu ir gaminsiu kol gausis taisyklingai. ;) Taigi dabari noriu pasidalinti mintimis, kaip pagal prancūzus, o iš interneto rastu receptu gaminau Macarons.;)

Reikės:

3 kiaušinio baltymų
2/3 puodelio migdolų miltų
2 x 3/4 puodelio cukraus pudros
1/4 puodelio paprasto cukraus
poros lašų migdolų ir vanilės esencijos
1/4 a.š. valgomųjų raudonų dažų grūdelių

Kadangi, kaip žinome Lietuvoje nėra pirkti migdolų miltų, bet neišsigąskite juos galime pasigaminti namuose.:) Paprasčiausiai mum reikia migdolus sumalti kavamale ir gauname migdolinius miltus.;)
Taigi visų pirmą baltymus reikia atskirti nuo trynio, tuomet į baltymus po truputį berti cukrų ir plakti iki gražios vientisos, blizgančios masės. Tuomet įdėjau esenciją ir atsargiai išmaišiau.
Į baltymų masę sukrėčiau migdolų miltus ir cukraus pudrą ir šluotele atsargiai pasukau 50 kartų.
Tuomet pasiruošiau skardą, kurią išsiklojau sviestiniu popieriumi ant kurio prisipiešiau apskritimų, pabarsčiau miltais, tuomet masę bandžiau purkštį per konditerinį maišelį, bet jis plyšo ir ištiko bėda.:( Tuomet masę gražiai dėjau šaukšteliu. Sudėtą masę į skardą reikia palikti 60 - 80 minučių masei sukietėti.
Tuomet kai morengai sukietėjo dėjau į įkaitintą orkaitę 150 laips. ir kepiau 9 - 10 minučių.
Esmė morengų ta, kad kepant turi atsirasti sijonėliai, bet deja jie man nesigavo, tad dedu nuotraukėles kokie jie man gavosi, bet su laiku bandysiu klaidas taisyti, kad kepant atsirastų sijonėliai. :)

Bet žinokit nors ir sijonėlių nėra, bet morengų skonis nuostabus, skanaus. ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą