2009 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Batika







Šį kartą visiems pasiūlysiu idėjų kaip užsiiminėti batika ir ką galima gražaus sau pasigaminti.:) Tad mum reikės: Baltos maikutės, anilinių dažų norimos spalvos, didelio puodo, druskos, sodos, siūlų.

Na ką pasiruošėte???:) Gerai, pradedame gamybą:). Taigi pasiimame savo maikutę ir ją sulankstome kuo įvairesniais būdais, kol ji palieka mažytė, tuomet su siūlais gerais ją apsukame ir stipriai surišame. Čia nuotraukose matysis, kaip reikia taisyklingai surišti.:)
Tuomet imame puodą, prisipilame vandens, jei mūsų maikutė maža užteks anilinių dažų vieno pakelio tuomet, darome viską vienguba normele.:) Tad, 0,5 l vandens užviriname su šaukšteliu sodos. Kai vanduo užverda beriame anilinius dažus gerai maišome ir įberiame du šaukštus druskos, vėl gerai iš maišome ir į puodą dedame maikutę. Tuomet verdame 15 min viena puse, po to apsukame ir vėl verdame tiek pat laiko.:)
Po 30 min virimo paliekame ataušti, kai ataušta, atsargiai nukarpome siūlus,maikutę praskalaujame po tekančiu šaltu vandeniu, išlyginame ir štai naujas rūbas.:)
Sekmės kūryboje.:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą