2009 m. gruodžio 23 d., trečiadienis

Braškinukas






Mum reikės:

Šokoladinė tešla
250 g miltų
60 g kakavos miltelių
150 g sviesto
60 g cukraus pudros
1 kiaušinis


Braškių želė

400 g braškių
100 g cukraus
20 g želatinos


Šokoladinis sluoksnis

200 g pieniško šokolado
200 ml riebios grietinėlės
skaldytų migdolų drožlių

Gaminame:

Iš tešlos ingridientų gaminames tešlą, ją gerai išminkome. Savo tešlos kamuolėlį dedame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.Tešlą iškočioti ir įkloti į 28 cm skersmens pyrago formą. Uždengti kepimo popieriumi, pripilti pupelių ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Kepimo popierių su pupelėmis nuimti ir dar kepti 5 minutes. Ant praaušusio pyrago pagrindo supilti ataušusią želė ir šaldyti, kol sustings.

Želatiną išbrinkinti.Braškes sutrinti (mikseriu,kombainu ar blenderiu), tada išspausti su marle ar pan. Išspaudas išmesti, o į skystį sudėti cukrų ir gerai išmaišyti. Ištirpdyti želatiną pusėje stiklinės verdančio vandens ir kai praauš supilti į braškes ir gerai išmaišyti.Ant praaušusio pyrago pagrindo supilti ataušusią želė ir šaldyti, kol sustings.

Grietinėlę užvirti ir užpilti ant susmulkinto šokolado(aš jį tarkavau smulkiausia tarka). Kelias minutes palaukti ir gerai išmaišyti. Turi gautis vienalytė masė.Užpilti šokoladą ir gerai atšaldyti, geriausiai per naktį. Papuošti serbentais, avietėm, žemuogėm ar kitokiom uogom, riešutais ir patiekti. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą