2009 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Meduoliukai








Artėjant šventėms siūlau išsikepti šių nuostabių meduoliukų.Receptukas, paimtas iš čia

Reikės:

* Apelsinas žievelė - 1 vnt.
* Kiaušiniai - 3 vnt.
* Cukraus - 240 g
* Margarinas - 200 g
* Dirbtinis medus - 300 g
* Kvietiniai miltai - 640 g
* Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
* Citrinų sultys - 1 arbat. šaukštel.
* Kakava - 45 g
* Gvazdikėliai - 6 vnt.





Paruošimas

* 1. Smulkia tarka nutarkuokite apelsino ir citrinos žieveles.
* 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol taps purūs ir neliks cukraus kruopelių.
* 3. Margariną dėkite į puodą ir lydykite nedidelėje kaitroje. Pilkite medų, kaitindami pamaišykite, kad medus gerai pasiskirstytų ir masė taptų vientisa.
* 4. Į kiaušinių plakinį po truputį pilkite skystą margariną su medumi ir plakite.
* 5. Nenustodami plakti berkite miltus su kepimo milteliais, apelsino ir citrinos žieveles, gvazdikėlius, gesintą sodą, kakavą.
* 6. Tešlą gerai išmaišykite, kad taptų vientisa , ir statykite pusvalandžiui į šaldytuvą. Geriausia palikti nakčiai.
* 7. Tada iškočiokite tešlos lakštus ir išpjaukite norimos formos meduolius. Kai kočiosite tešlą, išimkite iš jos gvazdikėlius.
* 8. Dėkite meduolius ant sviestinio popieriaus ir kepkite apie 10-15 minučių 150 laipsnių karščio orkaitėje.
* 9. Savo meduolius puošiau glazūra, kurią pasigaminau iš baltymo ir cukraus pudros 200g. Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą