2011 m. kovo 11 d., penktadienis

Mielinės bandelės su cinamonu



Reikės:

pakuotės sausų mielių
1/2 puodelio cukraus
žiupsnio druskos
1/2 a.š. malto muskato riešuto
3 1/2 puodelio miltų
1 puod. šilto vandens
100g tikro sviesto
5 v.š. cukraus
cinamono (pagal skonį)

Gaminimas:

Mieles suberkite į dubenį, sumaišykite su druska, cukrumi, muskatu. Įberkite puodelį miltų ir įpilkite puodelį šilto vandens, šilto, bet ne karšto! Išmaišę, palikite 15 minučių.
Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Uždenkite dubens viršų virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite tešlai pakilti, palikite 2 valandoms.
Iškilusią tešlą išminkyti, iškočioti į kvadratą. Sviestą ištirpinti, sumaišyti su cukrumi (5 v.š.) ir cinamonu. Leiskite šiai masei atvėsti ir aptepkite ja tešlą. Susukite tešlą, padalinkite į kelias lygias dalis ir perpjaukite.
Bandeles sudėkite į skardą, palikdami tarpus. Leiskite dar 30 min. pakilti. Tuomet pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių, kol viršus šiek tiek apskrus.

Skanaus ;)

P.S. šios bandelės gavosi labai gardžios, bet kadangi mano orkaitė kažko prastai pradėjo kepti, tai šiek tiek dugnas apdegė, kai kurių bandelių, kitą kartą kepant skardą kelčiau kiek aukščiau. :) Receptukas rastas.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą