Pagrindui: 200 g sviesto 250 g miltų 100 g cukraus Braškiniam-serbentiniam pagrindui: 2 vnt citrinos tarkuotos žievelės 4 vnt nedidelių citrinų sulčių 50 g braškių 50 g raudonųjų serbentų 4 vnt kiaušiniai 250 g cukraus 75 g miltų 1/2 arb. škt. kepimo miltelių
Gaminimas:
Pirmiausia ruošiame sausaininį pagrindą.
Šaltą,tik ką iš šaldytuvo ištrauktą sviestą supjaustome kubeliais ant jo
pilame miltus ir cukrų. Pirštais po truputį triname sviestą su miltais
ir cukrumi,kad būtų drėgnos konsistencijos trupiniai. Tik per daug
nemaigome,kad neištirptų sviestas. Imame kepimo skardą,patepame
riebalais ir pilame mūsų trupinius ir juos suplojame,kad maždaug būtų
vienodas padas ir šauname į orkaitę 180 laips. 15-20 min.
Kol kepa pagrindas,ruošiame kitą tešlos dalį.
Susitarkuojame nuo citrinų žieveles, iš citrinų išspaudžiame sultis.
Braškes ir serbentus sutriname labai gerai kaip tyrelę. Kiaušinius
lengvai išplakame su cukrumi,tuomet į juos pilame tyrelę,citrinos
žieveles ir sultis ir viską gerai išmaišome. Kai sausaininis pagrindas
būna iškepęs tuomet pilame antrąją katik paruoštą masę ir kepame dar 25
min.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą