2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Braškių ir raudonųjų serbentų - pyragėlis

 





 Reikės:

 Pagrindui:
200 g sviesto
250 g miltų
100 g cukraus
Braškiniam-serbentiniam pagrindui:
2 vnt citrinos tarkuotos žievelės
4 vnt nedidelių citrinų sulčių
50 g braškių
50 g raudonųjų serbentų
4 vnt kiaušiniai
250 g cukraus
75 g miltų
1/2 arb. škt. kepimo miltelių

 

Gaminimas: 

 Pirmiausia ruošiame sausaininį pagrindą. Šaltą,tik ką iš šaldytuvo ištrauktą sviestą supjaustome kubeliais ant jo pilame miltus ir cukrų. Pirštais po truputį triname sviestą su miltais ir cukrumi,kad būtų drėgnos konsistencijos trupiniai. Tik per daug nemaigome,kad neištirptų sviestas.
Imame kepimo skardą,patepame riebalais ir pilame mūsų trupinius ir juos suplojame,kad maždaug būtų vienodas padas ir šauname į orkaitę 180 laips. 15-20 min.

Kol kepa pagrindas,ruošiame kitą tešlos dalį.
Susitarkuojame nuo citrinų žieveles, iš citrinų išspaudžiame sultis. Braškes ir serbentus sutriname labai gerai kaip tyrelę. Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi,tuomet į juos pilame tyrelę,citrinos žieveles ir sultis ir viską gerai išmaišome. Kai sausaininis pagrindas būna iškepęs tuomet pilame antrąją katik paruoštą masę ir kepame dar 25 min. 

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą