Pyragas - Tosca su rabarbarais
Reikės:
Reikės:
600-700 ml pjaustytų rabarbarų
2 v.š. cukraus
1 a.š. cinamono
Pyragui:
2 kiaušiniai
150 ml cukraus
50 g lydyto sviesto
50 ml pieno
200 ml kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
Užpilui:
75 g lydyto sviesto
100 ml cukraus
2 v.š. kvietinių miltų
1 v.š. pieno
Gaminimas:
Gaminimas:
Nuvalyti ir supjaustyti rabarbarus. Juos sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Tešlai skirtus kiaušinius išplakti su cukrumi. Įmaišyti atvėsusį sviestą, pieną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrėsti į apvalią 24 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių. Ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus ir kepti dar 10 minučių. Užpilui skirtą sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Pakaitinti, kol užvirs, ir supilti ant pyrago. Kepti dar 10-15 minučių – kol užpilas taps aukso rudumo spalvos.
Skanaus;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą