2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Pyragas - Tosca su rabarbarais




Reikės:

 Reikės:
600-700 ml pjaustytų rabarbarų

2 v.š. cukraus

1 a.š. cinamono

Pyragui:

2 kiaušiniai

150 ml cukraus

50 g lydyto sviesto

50 ml pieno

200 ml kvietinių miltų

1 a.š. kepimo miltelių

Užpilui:

75 g lydyto sviesto

100 ml cukraus

2 v.š. kvietinių miltų

1 v.š. pieno


Gaminimas:

 Gaminimas:
Nuvalyti ir supjaustyti rabarbarus. Juos sumaišyti su cukrumi ir cinamonu. Tešlai skirtus kiaušinius išplakti su cukrumi. Įmaišyti atvėsusį sviestą, pieną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Tešlą sukrėsti į apvalią 24 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių. Ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus ir kepti dar 10 minučių. Užpilui skirtą sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Pakaitinti, kol užvirs, ir supilti ant pyrago. Kepti dar 10-15 minučių – kol užpilas taps aukso rudumo spalvos.

Skanaus;)
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą