2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Lietiniai blyneliai su varške ir džiovintais persikais

 





 

 

Paruošimui Jums reikės:

  • 1 valg. šaukštas aliejaus
  • 1 arb. šaukštelis cukraus
  • 12 valg. šaukštas miltų
  • 120 ml pieno
  • 1 vnt. kiaušinis
  • 350 ml vandens
  • O žiupsnelis druskos
  • 200 g persikų
  • 1 pakelis liesos varškės
  • 3 valg. šaukštas cukraus (į varškę)

Lietiniai blyneliai su varške ir džiovintais persikais gaminimas :

Kiaušinį įmušti į dubenį ir gerai išsukti su druska ir cukrumi, tuomet pilti pieną ir šakute gerai išplakti iki vientisos masės. Tik tuomet pilti pieną ir berti miltus,viską vėl maišyti šakute gausis kieta tešlą,o tada pradėti po truputi pilti vandenį ir gerai maišyti.
Kaip tešla paruošta išsikepame lietinius blynelius delimano keptuvėje, ji kuo puikiausiai tinka.
Įdarą paruošti labai paprasta. Tiesiog varškę sukrėsti į dubenėlį, įberti cukrų ir išsukti,o paskui berti mūsų smulkiai pjaustytus džiovintis persikus, dar kartą pamaišyti ir tepti ant mūsų lietinių blynų.
Kai įdaras užteptas formuojame norimos formos blynus ir dar kartą apkepiname keptuvėje.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą