2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

Šaltiena





 



 


Paruošimui Jums reikės:

  • 2 valg. šaukštas petražolių
  • 2 vnt. morkų
  • 2 valg. šaukštas krapų
  • 2 vnt. kiaulės kojų
  • 2 vnt. kiaulės ausys
  • 1 vnt. karkos
  • 1 vnt. pipiro
  • 1 vnt. lauro lapo
  • 1 arb. šaukštelis kalendros

Šaltiena gaminimas :

Mėsą, švariai nuskustą, aptrinti druska, pipirais, lapeliais ir šaltai palaikyti parą. Tuomet nuplauti, įdėti į šaltą vandenį ir virti 3 valandas su druska, pipirais, lauro lapeliais bei žiupsneliu kalendros grūdelių. Likus virti apie 1 val. į tą patį puodą įmesti 2 nepjaustytas morkas. Verdant paragauti, ar geras skonis.
Kai išverda, išgriebtą mėsą susmulkinti peiliu, vėl sumaišyti su sultiniu. Į lėkštes įdėti po keletą gabaliukų morkos, šaldytų petražolių ir išpilstyti.
Skanaus;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą