Šaltiena
Paruošimui Jums reikės:
- 2 valg. šaukštas petražolių
- 2 vnt. morkų
- 2 valg. šaukštas krapų
- 2 vnt. kiaulės kojų
- 2 vnt. kiaulės ausys
- 1 vnt. karkos
- 1 vnt. pipiro
- 1 vnt. lauro lapo
- 1 arb. šaukštelis kalendros
Šaltiena gaminimas :
Mėsą,
švariai nuskustą, aptrinti druska, pipirais, lapeliais ir šaltai
palaikyti parą. Tuomet nuplauti, įdėti į šaltą vandenį ir virti 3
valandas su druska, pipirais, lauro lapeliais bei žiupsneliu kalendros
grūdelių. Likus virti apie 1 val. į tą patį puodą įmesti 2 nepjaustytas morkas. Verdant paragauti, ar geras skonis.
Kai išverda, išgriebtą mėsą susmulkinti peiliu, vėl sumaišyti su sultiniu. Į lėkštes įdėti po keletą gabaliukų morkos, šaldytų petražolių ir išpilstyti.
Skanaus;)
Kai išverda, išgriebtą mėsą susmulkinti peiliu, vėl sumaišyti su sultiniu. Į lėkštes įdėti po keletą gabaliukų morkos, šaldytų petražolių ir išpilstyti.
Skanaus;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą