Morkų chalva
Reikės:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
Reikės:
400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno
puodelio cukraus
kelių šaukštų kokosų drožlių
poros šaukštų razinų
kelių šaukštų kokosų drožlių
poros šaukštų razinų
Gaminimas:
Nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per
pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu – per
viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas
ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų,
migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba
tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo
popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo
ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą