2012 m. rugpjūčio 3 d., penktadienis

Morkų chalva

Reikės:

400-500g morkų
100g sviesto
200ml pieno

puodelio cukraus
kelių šaukštų kokosų drožlių
poros šaukštų razinų
 
Gaminimas:
 
Nuskutam ir sutarkuojam morkas. Tarkavau ne per pačią smulkiausią tarką, bet ir ne per burokinę, žodžiu – per viduriuką. Tada keptuvėj ištirpinam sviestą, į jį dedam tarkuotas morkas ir kepam kokias 10min vis pamaišydami. Po to supilam pieną, cukrų, migdolus, razinas ir šiek tiek cinamono. Visą gėrį kepam dar 30min. Arba tol, kol pienas visiškai išgaruos. Tada dedam į formą, išklotą kepimo popierium ir paliekam atvėsti. Kai tai atsitinka [aš tolesnio darbo ėmiausi kitą dieną], susipjaustom paruoštą chalvą ir galim skanauti.




 
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą