Reikės:
1 stiklinės miltų
1 stiklinės manų kruopų
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno (puikiai tinka ir augalinės kilmės
pienas)
2 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat. š. vanilinio cukraus
citrinos sulčių
malto cinamono
6-8 dideli obuoliai
2 valg. š. rudojo cukraus ( nebūtinai)
30 g migdolų pokštelių (nebūtinai)
mažo gabaliuko sviesto kepimo skardai ištepti.
cukraus pudros papuošimui
Gaminimas:
Giliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, manų
kruopas bei vanilinį cukrų.
Obuolius nuplauti, nulupti odelę ir sutarkuoti stambia
burokine tarka, pašlakstyti citrinos sultimis ( kad obuolių tarkiai
nepatamsėtų), pabarstyti maltu cinamonu - viską išmaišyti.
Kaitinimo inde užkaitinti pieną.
Kepimo formą ištepti mažu sviesto gabaliuku, supilti 1/2
stiklinės paruošto sausų ingredientų mišinio, paviršių, sudrėkinti keliais
šaukštais karšto pieno.
Dėti sluoksnį paruoštų obuolių tarkių, juos pabarstyti
stikline paruošto sausų ingredientų mišinio, vėl dėti sluoksnį paruoštų obuolių
tarkių, ir taip 3 kartus. Turi gautis 3 sluoksniai obuolių ir 4 sluoksniai
sauso mišinio.
Paviršių sulaistyti likusiu karštu pienu, keliose vietose
subadyti, kad pienas geriau įsigertų į pyrago vidų. Tada apibarstyti ruduoju
cukrumi bei migdolų plokštelėmis.
Pastatyti kepti 50- 60 minučių. ištraukus iš orkaitės
palikti pilnai atvėsti, o dar geriau palikti per naktį - taip pyragas dar
geriau sudrėks.
Prieš patiekiant pyrago paviršių apibarstyti cukraus pudra.
Ragauti vieną ar patiekti su ledais.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą