2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Bulgariškas obuolių pyragas

Reikės:



 1 stiklinės miltų
 1 stiklinės manų kruopų
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno (puikiai tinka ir augalinės kilmės pienas)
2 arbat.š. kepimo miltelių
1 arbat. š. vanilinio cukraus

citrinos sulčių
malto cinamono
6-8 dideli obuoliai
2 valg. š. rudojo cukraus ( nebūtinai)
30 g migdolų pokštelių (nebūtinai)
mažo gabaliuko sviesto kepimo skardai ištepti.

cukraus pudros papuošimui


Gaminimas:



Giliame inde sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, manų kruopas bei vanilinį cukrų.

Obuolius nuplauti, nulupti odelę ir sutarkuoti stambia burokine tarka, pašlakstyti citrinos sultimis ( kad obuolių tarkiai nepatamsėtų), pabarstyti maltu cinamonu - viską išmaišyti.


Kaitinimo inde užkaitinti pieną.

Kepimo formą ištepti mažu sviesto gabaliuku, supilti 1/2 stiklinės paruošto sausų ingredientų mišinio, paviršių, sudrėkinti keliais šaukštais karšto pieno.
Dėti sluoksnį paruoštų obuolių tarkių, juos pabarstyti stikline paruošto sausų ingredientų mišinio, vėl dėti sluoksnį paruoštų obuolių tarkių, ir taip 3 kartus. Turi gautis 3 sluoksniai obuolių ir 4 sluoksniai sauso mišinio.
Paviršių sulaistyti likusiu karštu pienu, keliose vietose subadyti, kad pienas geriau įsigertų į pyrago vidų. Tada apibarstyti ruduoju cukrumi bei migdolų plokštelėmis.

Pastatyti kepti 50- 60 minučių. ištraukus iš orkaitės palikti pilnai atvėsti, o dar geriau palikti per naktį - taip pyragas dar geriau sudrėks.


Prieš patiekiant pyrago paviršių apibarstyti cukraus pudra. Ragauti vieną ar patiekti su ledais.
 

Skanaus ;)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą