2014 m. sausio 11 d., šeštadienis

Imbieriniai sausainiai



Reikės:

    500g miltų;
    0,5 a.š. kepimo miltelių;
    150g cukraus;
    100g medaus;
    150g sviesto;
    80ml vandens;
    2 v.š. cinamono;
    2 v.š. kardamono;
    2v.š. malto imbiero;
    1v.š. juodųjų pipirų;
    0.25 a.š. anyžiaus.


Gaminame:
Į puodą storu dugnu suberiame cukrų, medų ir vandenį. Pakaitiname, dedame sviestą ir maišome, kol ištirps cukrus ir sviestas. Tuomet suberiame visus prieskonius: cinamoną, kardamoną, imbierą, pipirus ir anyžių. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti. Miltus atskirame didesniame inde sumaišome su kepimo milteliais ir pilame pravėsusį prieskonių ir sviesto mišinį. Viską išmaišome, vėliau gerai išminkome. Vyniojame į plėvelę ir dedame pusvalandukui į šaldytuvą. Geriausia būtų kuo ilgiau palaikyti (per naktį). Kai tešla atšąla imame gabalėlį, kočiojame ant miltais pabarstyto darbastalio norimo storumo lakštą ir darome sausainukus. Kuo plonesnius padarysite, tuo trumpiau reiks kepti ir bus traškesni sausainiai.



 Padarytus sausainius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Norint ilgiau išlaikyti traškius sausainius reikėtų pravėsusius sudėti į sandarią dėžutę ir įdėti keletą sudžiovintų apelsino ar citrinos žievelių.

Skanaus ;)



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą