Reikės:
500g miltų;
0,5 a.š. kepimo
miltelių;
150g cukraus;
100g medaus;
150g sviesto;
80ml vandens;
2 v.š. cinamono;
2 v.š. kardamono;
2v.š. malto
imbiero;
1v.š. juodųjų
pipirų;
0.25 a.š.
anyžiaus.
Gaminame:
Į puodą storu dugnu suberiame cukrų, medų ir vandenį. Pakaitiname,
dedame sviestą ir maišome, kol ištirps cukrus ir sviestas. Tuomet suberiame
visus prieskonius: cinamoną, kardamoną, imbierą, pipirus ir anyžių. Nukeliame
nuo ugnies ir paliekame atvėsti. Miltus atskirame didesniame inde sumaišome su
kepimo milteliais ir pilame pravėsusį prieskonių ir sviesto mišinį. Viską
išmaišome, vėliau gerai išminkome. Vyniojame į plėvelę ir dedame pusvalandukui
į šaldytuvą. Geriausia būtų kuo ilgiau palaikyti (per naktį). Kai tešla atšąla
imame gabalėlį, kočiojame ant miltais pabarstyto darbastalio norimo storumo
lakštą ir darome sausainukus. Kuo plonesnius padarysite, tuo trumpiau reiks
kepti ir bus traškesni sausainiai.
Padarytus sausainius
dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 180 laipsnių
įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių. Norint ilgiau išlaikyti traškius
sausainius reikėtų pravėsusius sudėti į sandarią dėžutę ir įdėti keletą
sudžiovintų apelsino ar citrinos žievelių.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą