Reikės:
Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla: 1 vnt. (pakuotė)
Grybai: 300 g (džiovinti, sūdyti ar virti)
Svogūnai: 2 vnt.
Sviestas: 2 valg. š.
Druska: 1 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1 žiupsnelis
Pomidorų padažas: 200 ml (mažas indelis pomidorų pastos)
Prieskoniniai žalumynai: 2 valg. š. (kapotų)
Kiaušiniai: 1 vnt.
Gaminimas:
Tešlą atšildykite ir supjaustykite dailiais
kvadratėliais. Grybus nuspauskite ir susmulkinkite (jei naudosite džiovintus,
iš vakaro pamerkite). Svogūnus
nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol dailiai pagels.
Į svogūnų masę suberkite smulkintus grybus, šiek tiek
pakepinkite. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kapotais
žalumynais. Paruoštą grybų masę atvėsinkite, antraip tešlos
lakšteliai išskys. Po šaukštą grybų masės krėskite ant pomidorų pasta apteptų
tešlos kvadratėlių ir dailiai užlankstykite. Paruoštus pyragėlius aptepkite kiaušinių plakiniu ir 20
min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą