Kaip virti riebaluose???
Geriausia virti gruzdintuvėje, nes galima tiksliai reaguliuoti temperatūrą. Tinka ir kiti indai: ketaus puodai arba prikaistuvaiai. Puodai turi būti dideli ir platūs, juose turėtų tilpti tiek riebalų, kad kepiniai galėtų laisvai, nesiliesdami plaukioti jų paviršiuje. Kai gruzdintuvėje ar puode pakankamai daug keptaukių, produktai išverda greitai ir yra gelsvos spalvos.
Riebalus visada būtina įkaitinti iki tinkamos temperatūros. Jei į riebalus įmestas tešlos gabaliukas čirkšdamas iškyla ir plaukioja paviršiuje, o riebalai suputoja, vadinasi, jie jau yra įkaitę. Neįkaitintame aliejuje arba taukuose verdami produktai, tešlos gaminiai prisigeria daug riebalų ir būna neskanūs. Per daug įkaitę riebalai turi nemalonų kvapą ir dega. Iš riebalų kepinius geriausiai išgriebti kiaurasamčiu ir nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
Į tešlos gaminius, kurie buvo verdami riebaluose, patariama berti kuo mažiau cukraus. Išvirusius kepinius išgriebti iš riebalų, nusausinti ir tik tada apibarstyti miltiniu cukrumi arba aptepti glajumi.
Vaisių ir daržovių gabaliukus pamirkytus tešloje galima virti riebaluose. Vaisius reikia supjaustyti gabaliukais, suvilgyti tiršta tešla, dėti į puodą su riebalais ir virti, kol gražiai pagels. Galima virti obuolius, bananus, abrikosus, kriaušes, žiedinius kopūstus, brokolius, porus, šparagus, paprikas, cukinijas, aguročius, pievagrybius ir bulves.
Žuvį arba mėsą supjaustyti proporcijomis, suvilgyti tešla arba suvynioti į tešlos gabaliuką, dėti į indą su riebalais ir išvirti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą