Šiandien tėtis parvežė sužvejojęs lydeka, dėl to gimė idėja naujoviškai iškepti ją ir patiekti šeimai per vakarienę.:)
Reikės:
- Lydeka - 500 g
- Dribsnių - 100 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- miltu - 5 valg. šaukšt.
- aliejaus - 2 valg. šaukšt.
- citrinos sulčių - 2 vnt.
- Druska - 1 arbat. šaukštel.
- Pipirai - 1 arbat. šaukštel.
- Žuvies prieskoniai - 1 arbat. šaukštel.
Padažui:
- Naturalaus jogurto - 100 g
- Majonezo - 100 g
- cesnako - 1 vnt.
- Žalumynų - 2 arbat. šaukštel.
Paruošimas
- 1. Žuvų supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, žuvų prieskoniais, apipilti citrinos sultinis, aliejumi. Palikti pusvalandžiui pasimarinuot.
- 2. Kiaušinį išplakti su šiek tiek vandens. Dribsnius susmulkinti. Žuvį ištraukti iš marinato, nusausinti, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir dribsniuose.
- 3. Skardą gerai sviestu, kepti įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių karščio, kol gražiau parus, maždaug pusvalandį.
- 4. Padažą ruošiame, majonezą ir jogurtą supilame į vieną dubenėlį, česnaką smulkiai susmulkiname ir beriame į dubenėlį, dedame žalumynus, aš dėjau petražoles ir puikiai tiko skoniui pagerinti, viską išmaišome. Žuvį patiekiame su padažu ir virtomis bulvėmis. Skanaus ;)
Išties žuvies nemėgstu valgyti, bet nepatikėsite, kai dabar pasigaminau šią lydeką valgiau ir pati gyriau kaip skanu.:)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą