2010 m. birželio 27 d., sekmadienis
Blyneliai
Kodėl gimtadieniui įprasta gaminti karštąjį patiekalą mėsišką? :) Korbonadą ar kažką panašaus,kadangi viską ruošiausi gimtadieniui pati nusprendžiau sulaužyti taisykles ir karštąjam patiekalui patiekti lietinius blynelius su krevetėmis.:)
Reikės tešlai:
100 g kvietinių miltų
300 ml pieno
1 vnt kiaušinis
20 g sviesto
žiupsnelis druskos
Įdaras:
500 g nuluptų krevečių
5 šakelės petražolių
300 g fermentinio sūrio
Padažui:
20 g aliejaus
5 vnt maži svogūnėliai
300 ml 35% riebumo grietinėlės
50 ml vyno
Druskos pagal skonį
Pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Iš miltų,kiaušinio,pieno ir lydyto sviesto sumaišykite tešlą ir pagardinkite druska.
Įkaitinkite keptuvę,patepkite ją sviestu ir iškepkite plonus blynus per visą keptuvę.
Krevetes nulupkite ir sumaišykite su petražolėmis.
Ant blynų dėkite krevetes,tarkuoto sūrio ir susukite į vamzdelį.Juos sudėkite ant skardos ir kepkite 180 laips. įkaitintoje orkaitėje,kol blyneliai parus ir sūris išsileis.
Nedideliame puode arba keptuvėje,aliejuje apkepinkite kubeliais supjaustytus svogūnėlius,supilkite vyną ir patroškinkite,vėliau supilkite grietinėlę,sumažinkite kaitrą ir virkite,kol padažas pradės tirštėti.Pagardinkite druska ir pipirais.
Blynelius dedame į lėkštę ir papuošiame čiobrelio šakele,valgome su salotosmis.
Skanaus;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą