2011 m. kovo 1 d., antradienis
Apelsinų žievelės šokolade
Be galo gardus desertas tinkantis prie arbatos, kavos, vyno... :)
Reikia:
2 apelsinų žievelės
110 g cukraus
100 g šokolado
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis gvazdikėlių
Gaminimas:
Apelsinus gerai nuplauti tekančiu vandeniu, galite keletą kartų nuplikyti verdančiu vandeniu. Supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite žieveles. Dėkite žieveles į puodą, supilkite cukrų,užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir virkite apie pusę valandos - kol žievelės suminkštės. Išvirtas žieveles atvėsinkite ir supjaustykite smulkesnėmis juostelėmis. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, suberkite prieskonius ir išmaišykite. Žievelių juosteles pasmeikite šakute ir iki pusės sr visas sumerkite į šokoladą. Atsargiai dėkite ant kepimo popieriaus, nejudinkite kol sustings.
Tikras gardumėlis, skanaus ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą