2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis
Turkiška jogurtinė sriubytė
Šiaip sriubytei reikės:
40 gramų ryžių
2 valgomi šaukštai kvietinių miltų
1 kiaušinis
250 gramų natūralaus jogurto
30 gramų sviesto
2 arbatiniai šaukšteliai metų prieskonių
0.6 litro vandens
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Nulauname ryžius ir beriame į puode esantį vandenį, įberiame druskos ir verdame pusvalandį, kol ryžiai gerai išvirs.
Į dubenį supilame miltus, jogurtą, įmušame kiaušinį, viską gerai išmaišome ir šį mišinį pašildome. Kai mišinys pašildytas visą masę pilame į puodą su išvirusiais ryžiais. Verdant sriubytę nuolat maišome ir dar verdame apie dešimt minučių.
Keptuvėje tuo tarpu ištirpiname sviestą ir pakepiname mėtų prieskonius, šį padažiuką pilame patiekiant sriubytę.
Skanaus ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą