2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis
Marinuota kepta lydeka su daržovėmis
Reikės:
1 kg lydekos
1 svogūno
3 didelių morkų
1 didelio ilgo agurko
druskos
pipirų
miltų
1 citrinos
Marinatui daržovių:
4 valg. škt. obuolių acto
6 valg. škt. aliejaus
1 arbt. škt. druskos
3 arbt. škt. cukraus
Gaminimas:
Lydeką supjaustyti gabalėliais ir marinuojame. Marinavau su vienos citrinos išspaustomis sultimis, druska ir pipirais, marinate laikiau porą valandų. Tuomet kepiau apvoliotą lydeką įkaitintame aliejuje, kol ji gražiai apskrudo.
Daržoves pasiruošti reikėtų anksčiau nei žuvį. Agurką ir morkas spjaustyti šiaudeliais, svogūną plonais žiedais ir viską paspaudinėti rankomis, kad atsirastų sulčių ir tuomet pilti paruoštą marinatą. ) marinatą paprasčiausiai į aliejų pilti actą,berti druską ir cukrų ir viską gerai išmaišyti,tada pilti ant daržovių ir vėl gerai išmaišyti,o tik iškeptą lydeką dar karštą dėti ant daržovių ir viską sumaišyti. Geriausia paskui dėti į indą uždengti maistine plėvele ir patiekti už poros valandų pastovėjimo šaldytuve.
Skanaus;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą