2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis
Šokoladinis pyragas
Reikės:
150 g juodojo šokolado,
180 g sviesto,
300 g cukraus,
1 šaukštelis vanilės ekstrakto,
3 kiaušiniai,
150 g aukščiausios rūšies miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1/4 šaukštelio druskos,
100 g graikinių riešutų (stambiai kapotų).
Gaminimas:
Šokoladą ir sviestą nuolat maišant ištirpinkite inde, įstatytame į verdantį vandenį. Nukelkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Į atvėsusią šokolado masę maišant po truputį suberkite cukrų. Įmaišykite vanilę, po vieną-kiaušinius.
Į masę įmaišykite miltus su kepimo milteliais, druką, atsargiai-graikinius riešutus. Kvadratinę 20x20 cm dydžio kepimo formą ištepkite sviestu, pabarstykite miltais ir išklokite kepimo popieriumi.
Šaukštu sudėkite tešlą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių (į pyrago vidurį įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi būti švarus). Palikite atvėsti formoje mažiausiai valandą, tada supjaustykite kvadratėliais.
Skanaus ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą