2012 m. vasario 6 d., pirmadienis
Vištienos filė kitaip
Reikės:
300 gr. vištienos filė
50 gr. krakmolo
Marinatui:
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. acto
1 v.š. skysto medaus
2/3 a.š. malto imbiero
Padažui:
3 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. sojos padažo
1 v.š. natūralaus medaus
1-2 a.š. garstyčių
4 v.š. vandens
1 v.š. nubrauktas krakmolo
Gaminimas:
Vištieną supjaustome juostelėmis. Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti.
Į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
Padažas. Sumaišome visus ingridientus ir kitoje keptuvėje pakaitiname iki užvirimo. Jei padažas skystokas - suberkite krakmolo ir gerai maišydami (kad neliktų gumuliukų) pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Aš taip pat bėriau krakmolą, bet manau, kad jo nereikėjo, nes padažas ir be jo buvo pakankamai tirštas, tad krakmolas jį sutraukė dar labiau. Užpilame padažą ant daržovių, sumaišome. Patiekiame su ryžiais.
Skanaus:)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą