Vis norisi naujovių, ir šįkart norėjosi naujoviško, kokio nors naujo obuolių pyrago ir štai gimė idėja ir pasakysiu žinokit ji nuostabi, nes pyragas gavosi labai skanus. :)
Reikės:
- Miltų - 250 g
- Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
- Cukraus - 100 g
- Imbiero malto - 0.5 arbat. šaukštel.
- Sviesto - 125 g
Įdarui:
- Obuolių - 800 g
- Cukraus - 110 g
- Citrina - 1 vnt.
- Cukraus pudra - 100 g
Paruošimas
- 1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, apibarstyti cukrumi ir imbieru. Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais, suberti į miltus ir kapoti peiliu, kol gausis trupuniai. Kepimo formą patepti riebalais ir dėti masę į kepimo formą, bet mažiau nei pusę trupunių iš manės pasiliekame.
- 2. Obuolius nusilupti, susipjaustyti griežinėliais, apibarstyti cukrumi ir gausiai apibarstyti cinamonu. Likusiais tešlos trupiniais apibarstyti ant obuolių. Kepti orkautėje 175 laips. 35 min.
- 3. Iškepusį pyragą palikti atvėsti. Pasidarome glazūrą, citrinos sultis išspausti ir sumaišyti su cukraus pudra, apšlakstyti pyragą. Šį pyragą galima patiekti tiek su grietinėle, tiek su ledais. Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą