Reikės:
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Soda - 1 arbat. šaukštel.
- Cukrus - 200 g
- Grietinė 30% rieb. - 200 g
- Kvietiniai miltai - 700 g
- Kepimo milteliai - 2 arbat. šaukštel.
- Cinamonas - 2 valg. šaukšt.
- Druska - 0.5 arbat. šaukštel.
- aliejaus kepimui - 1 l
- Cukraus pudra - 3 valg. šaukšt.
Paruošimas
- 1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.
- 2. Sodą užpilti šlakeliu acto, kas suputotų ir nesijaustų sodos skonio.
- 3. Į kiaušinio plakinį supilti grietinę, suberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską ir išminkyti tešlą.
- 4. Ant miltais pabarstyto stalo kočioti 5 mm storio lakštą.
- 5. Širdelės forma ar tai kita formele daryti formeles.
- 6. Tešlos formas padarytas mesti į įkaitusį aliejų ir virti, kol apskrus - maždaug po dvi minutes kiekvienai pusei.
- 7. Išgriebti spurgytes ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
- 8. Ant spurgyčių berti cukraus pudrą per sietelį ir tiekti ant stalo. SKANAUS ;)
- 9. Šis receptukas iš Lino knygos, spurgytės tikrai gaunasi labai gardžios, trapios, nėra nei sausos, nei kietos, tiesiog valgai ir tirpsta burnoje. :) Patarimas: Prieš dedant kepti spurgytes patikrinkite, ar aliejus ne per daug įkaitęs - įmeskite į jį tešlos gabalėlį ir stebėkite. Jei skrunda labai greitai, vadinasi, aliejus per karštas, būtina sumažinti kaitrą ir šiek tiek palaukti.
SKANAUS ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą