Reikės:
- Virtų bulvių - 1 kg
- Druskos - 1 arbat. šaukštel.
- Pipirų - 1 arbat. šaukštel.
- sviesto - 100 g
- Žementėlio sūris - 150 g
- Kapotų petražolių - 2 valg. šaukšt.
Paruošimas
- 1. Gerai vandenyje nuplautas bulves 20 minučių virti garuose. Palikti atvėsti.
- 2. Atvėsusias bulves supjaustyti plonais griežinėliais, pasūdyti, pagardinti pipirais ir atsargiai išmaišyti
- 3. Dvejose keptuvėse ištirpinti sviestą. Bulves kepti 15 minučių kartais pavartant. Bulvių griežinėlius apibarstyti 100 g sūrio ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels bulvių ir sūrio paplotėliai.
- 4. Iškeptus paplotėlius apibarstyti likusiu sūriu. Kai s9ris ištirps,apibarstyti petražolėmis ir tiekti į stalą. Ruošti 20 min Kepti 15 min Skanaus ;)
Patarimas: bulves gerai nušveisti su šepetėliu ir virti neluptas. Nepervirusios bulvės pjaustomos netrupės. Priedai: galima pasigaminti užpilą iš šaukštelio garstyčių, šaukštelio acto, žiupsnelio druskos, česnakų miltelių,pipirų ir cukraus. Į užpilą sudėti du supjaustytus pomidorus, bei 150 g lapinių salotų ir apšlakstyti geros kokybės aliejumi. Tikrai labai skanu:).
AtsakytiPanaikinti