2010 m. vasario 4 d., ketvirtadienis
Obuolių kerai
Visad kepu savo firminį obuolių pyragą,o šiandien norėjosi kažko naujo ir panašaus į torčiuką. Hmm skamba keistai? Galbūt,bet patikėkite ši idėja nuostabi,beja pagaminti nesudėtinga.:)
Reikės:
Papločiui:
Miltų 2 stikl
Kepimo miltelių 1 škt mažas
Druskos žiupsnelio
Kambario temperatūros margarino 125 g
Cukraus 1/2 stikl
Vanilinio cukraus 1 škt mažas
Įdarui:
Obuolių 1 kg
Svarainių sulčių 3 škt mažas
Kambario temperatūros margarino 50 g
Cukraus 1/4 stikl
Bulvių krakmolo 3 škt
Glajui:
Margarino 10 g
Cukraus 1/2 stikl
Medaus 1 škt
Pieno 2 škt
Saulėgrąžų 60 g
Gaminimas:
Išsukti sviestą su cukrumi, įmušti kiaušinį ir suberti vaniliną. Sumaišyti miltus su kepimo milteliais,druska ir išminkyti su kiaušinių ir cukraus mase iki vientisos masės. Tešlą iškloti tolygiai, skardoje pateptą riebalais.
Nulupti obuolius ir susipjaustyti kubeliais, sumaišyti su svarainių sultimis,įmaišyti cukrų ir į masę pilti tirpintą ir atvėsusį margariną, tuomet viską gerai išmaišome ir paliekame pasistovėti dešimt minučių. Galiausiai įmaišyti krakmolą ir dar kartą gerai išmaišyti. Tuomet įdarą tolygiai paskirstome ant tešlos.
Kepame 170 laips. 45 min.
Likus pyragui kepti dešimt minučių ant pyrago pilame glajų. Išsitirpiname margariną su cukrumi,medumi,pienu ir saulėgrąžomis,pakaitiname iki virimo ir tik tada pilame ant pyrago ir dar kepame.
Pyragą pjaustykite tik atvėsusį.
Skanaus ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą